3 inspirerende seminars tijdens Dutch Green Building Week 2017

September is bijna in aantocht, en dat betekent dat ook de Dutch Green Building Week 2017 bijna in aantocht is. Als u al wat langer lid bent of ons al wat langer volgt, weet u dat wij in die week altijd zeer actief zijn. We organiseren verschillende bijeenkomsten over klimaatinstallaties met warmte koudeopslag, verspreid over het land. Wilt u altijd al meer horen over het Gebruikersplatform Bodemenergie of een interessant project met WKO, of als u een WKO-systeem met eigen ogen wilt bekijken dan is dit uw kans.

 

Dinsdag 26 september – Seminar ‘Retail en WKO in Utrecht’

Ons tweede seminar vindt plaats in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, één van de meest prestigieuze bouwprojecten in Nederland. Bij dit seminar komen aan het woord Unica over het beheer, Techniplan over het ontwerp, Retail vastgoedbedrijf Klépierre, een nader te bepalen exploitant en het Gebruikersplatform Bodemenergie. Sinds vorig jaar levert Unica Ecopower voor de komende 15 jaar duurzame energie aan 136 appartementen en 139 winkels in Hoog Catharijne. Dat gebeurt met een forse CO2-reductie dankzij het WKO-systeem, wat een enorm specialistisch werk was om te bouwen.

Woensdag 27 september – Seminar ‘Hermitage te Amsterdam’

Op de derde dag bevinden we ons bij de Hermitage te Amsterdam. Tijdens dat seminar gaan we dieper in op thermische onbalans en dan vooral op een manier om balans te hervinden en te houden. Op 27 september hoort u alles over de inventieve oplossing van de Hermitage om zijn restwarmte te hergebruiken: door het te leveren aan de Hortus Botanicus. Het seminar duurt van 12.30 tot 17.30 en is inclusief een rondleiding door de technische ruimte van de Hermitage.

Donderdag 28 september – Seminar ‘WKD voor regeneratie WKO-systeem Fontys Hogeschool’

Op donderdag in de Dutch Green Building Week 2017 gaan we naar Tilburg, om precies te zijn naar de Fontys Hogeschool. De hogeschool maakt gebruik van een WKO-systeem. Fontys Hogeschool doet op dit moment mee aan een project in samenwerking met Brabant Water, Hydreco en KWR. De partijen onderzoeken in hoeverre Warmte en Koude uit Drinkwater (WKD), wat thermische energie in zich heeft, kan worden benut als vorm van duurzame energie. Tijdens dit seminar nemen de samenwerkingspartners u mee in de keuzes en dilemma’s en lichten ze de toekomstige kansen van dit concept toe.

We hopen u te zien bij één (of meerdere) van onze seminars tijdens de Dutch Green Building Week 2017.

bron foto: unica.nl