Eerste Bodemenergie-schildje uitgereikt

Gebouwen die functioneren op bodemenergie: het is iets om trots op te zijn. Het Gebruikersplatform Bodemenergie heeft om die reden een fraai geëmailleerd schildje ontwikkeld. Door het bodemenergie-schildje op het gebouw te bevestigen, kunnen eindgebruikers en beheerders van een klimaatinstallatie met WKO hun klanten, bezoekers en andere stakeholders laten zien dat zij bodemenergie benutten.

Tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie op donderdag 23 november is het eerste exemplaar van het schildje uitgereikt aan de winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2017. De winnaar van deze Award was Fréderique Houben, taakgroephoofd en programmamanager Energie bij de Universiteit Utrecht. Zij kreeg het schildje uit handen van Jacqueline Cramer, voormalig-minister van VROM, hoogleraar Duurzaam innoveren en ambassadeur circulaire economie. Ook de vier andere genomineerden voor de WKO Duurzaamheid Award 2017 kregen een exemplaar.

Schildje bestellen
Voor leden van het Gebruikersplatform Bodemenergie is het vanaf nu mogelijk om zo’n fraai schildje te bestellen. Eindgebruikers of beheerders van wie het WKO-systeem aan de vergunningseisen van de provincie voldoet en die ook graag een schildje willen hebben, kunnen via email een bestelling plaatsen bij voorzitter Dick Westgeest.

Gevarieerde presentaties
Het symposium met de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award en de presentatie van het eerste schildje, vond plaats in het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht. Na de feestelijke uitreikingen waren er diverse presentaties. Adri Meijdam van a.s.r. en Els Sonnemans van Radboudumc, beiden ook genomineerd voor de WKO Duurzaamheid Award 2017, vertelden over het voorraadbeheer van WKO. Anton Voets van Brabant Water en Rik Molenaar van Techniplan hielden presentaties over de mogelijkheden van regeneratie van een WKO-systeem. Tot slot behandelde Ivo Everts van Ates Control de WKO-scan van het Gebruikersplatform Bodemenergie, waarmee de installatie van Tivoli Vredenburg en het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zijn geoptimaliseerd.

bodemenergie-schildje
Het bodemenergie-schildje

Foto boven: Jacqueline Cramer reikt de WKO Duurzaamheid Award uit (links) en een ingelijst exemplaar van het schildje.