40 verdiepingen boven de grond discussiëren over bodemenergie

Woensdag 8 mei organiseerden het Gebruikersplatform Bodemenergie en VGME samen de zeer goed bezochte Masterclass ‘De alternatieven voor gasloos bouwen’. Het maximale aantal van ruim 60 deelnemers vond hun weg naar de 40e verdieping van ‘De Rotterdam’ om te praten over een aardgasloze toekomst. Besproken werden onder meer de alternatieven voor aardgas, zoals bodemenergie, de vraag wie de rekening betaalt voor de energietransitie en manieren om de transitie te bekostigen.

“Het was een super goede bijeenkomst”, zegt dagvoorzitter Henk van Zoelen na afloop enthousiast. “De presentaties waren heel goed en ze sloten mooi op elkaar aan. De deelnemers bestonden uit adviseurs, medewerkers bij overheden en vastgoedbedrijven en beheerders van wko’s. Het leuke aan zo’n gemêleerd publiek is dat de problematiek waarmee zij te maken hebben verschilt, waardoor je interessante kruisbestuiving krijgt.”

Tijdens de middag kwamen verder verschillende sprekers aan het woord, onder wie Wouter Wienk van de RVO, Kees Willemse van TNO, Saskia Hagedoorn van Hydreco Geomec, Tanja Özel van HVE en Rik Molenaar van Techniplan. Om een indruk te krijgen van de informatie die zij in hun presentatie hadden verwerkt, kunt u hier een document downloaden met een uitgebreid verslag.

Uitgebreid verslag masterclass 8 mei.

Wilt u de handouts van de presentaties downloaden, dan vindt u deze hieronder.