Symposium Gebruikersplatform op duurzame locatie

Het gebouw van verzekeraar ASR in Utrecht ging onlangs dankzij een renovatie van energielabel G naar het duurzame A-label. Een prachtige locatie voor een symposium over duurzame bodemenergie, dat het Gebruikersplatform daar woensdag 25 november organiseerde. Zo’n 70 WKO-beheerders en professionals werkzaam bij de overheid leerden hoe zij, als WKO-eindgebruiker, een betere opdrachtgever worden.

Dynamiek en verandering
De eerste spreker Albert Hulshoff van AHB Consultancy sprak over prestatiecontracten. Hij heeft het liefst dat één partij verantwoordelijk is voor het hele systeem. Jan Mimpen van het Rijksvastgoedbedrijf en Liesbeth van Hilten, IF Technology, hielden vervolgens een presentatie over bodemenergie in een veranderende wereld. Zij lichtten toe hoe zij een verandering in het gebruik van een gebouw precies doorvoerden. Antonin van de Bree van LBP Sight en Wim van Houdt van het Tergooi Ziekenhuis vertelden over de dynamische WKO-installatie in het (toekomstige) ziekenhuis.

Positief communiceren
Anjo Travaille van Bovenkamers legde hierna in een notendop en op heldere wijze uit hoe onze hersenen werken. Bovenal: hoe communiceer je op zo’n manier over een WKO-systeem dat onze hersenen er positief op reageren.
Ten slotte presenteerde Dick Westgeest van Gebruikersplatform Bodemenergie kort de plannen die het gebruikersplatform heeft voor het nieuwe jaar.

Binnenkort kunt u hier een uitgebreider verslag lezen van het inspirerende symposium, net als hand outs downloaden van alle presentaties.