Amsterdam CS is op 20 september gastheer voor ‘Op weg naar huis bijeenkomst’

Op donderdag 20 september organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie samen met NS Stations een ‘Op weg naar huis Bijeenkomst’ op Amsterdam Centraal Station. Tijdens deze informatieve sessie gaat het vooral over een efficiënt beheer van WKO-systemen. NS Stations hanteert daarvoor een aanpak gebaseerd op monitoring van financiële KPI’s. De sprekers zullen dan ook ingaan op de financiële modellen die NS Stations hanteert en hoe deze tot stand komen.

Naast de financiële aspecten gaat het tijdens de bijeenkomst ook over de visie en aanpak ten aanzien van technisch beheer en onderhoud. Hoeveel moet een eindgebruiker zelf weten en wat kan of moet hij aan een technisch beheerder overlaten? Daarnaast is er ook een presentatie over de wijze waarop NS Stations in een bestaande situatie, een station dat volop in bedrijf is, een WKO-systeem aanlegt en integreert. Inmiddels heeft NS Stations bij de zeven van de grootste stations in Nederland een WKO aangelegd. Bij elk project komen vaak dezelfde maar ook soms ook hele specifieke uitdagingen om de hoek kijken.

Grote uitdaging
Maar de grootste uitdaging is een ongestoorde doorgang van de dagelijkse activiteiten op een station. Zo verwerkt Amsterdam CS elke dag zo’n 184.000 mensen. Aan het einde van de ‘Op weg naar huis Bijeenkomst’ kunnen alle bezoekers deelnemen aan een rondleiding door en langs de technische installaties van de WKO-centrale.

Programma en inschrijven
Het volledige programma kunt u hier downloaden en bekijken. Wilt u de bijeenkomst bijwonen reserveer de datum alvast in uw agenda of schrijf u hier meteen in. Leden van het Gebruikersplatform Bodemenergie hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 150 euro.