Kennis over bodemenergie bijspijkeren? Kom naar Vakbeurs Energie 2018

Op 9, 10 en 11 oktober vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch Vakbeurs Energie 2018 plaats. Op dit event is onder meer veel aandacht voor het gebruik en de toepassing van bodemenergie. Ook het Gebruikersplatform Bodemenergie is aanwezig en verzorgt op woensdag 10 oktober een presentatie. Daarin spijkeren Jan Mimpen van Rijkswaterstaat en Björn Kouwenhoven van NS Stations uw kennis over bodemenergie in korte tijd bij.

De presentatie vindt plaats in het theater Warmte & Elektriciteit van 13.30 – 14.45 uur. Jan Mimpen van Rijkswaterstaat vertelt namens het Gebruikersplatform Bodemenergie over de Bodemenergie-scan. Die geeft gebruikers snel, objectief en gedegen inzicht in de prestaties van hun klimaatsysteem met bodemenergie. Na hem vertelt Björn Kouwenhoven (senior adviseur NS Stations) welke financiële modellen NS Stations hanteert. Kouwenhoven legt uit hoe, met goede bemetering en monitoring, geld valt te verdienen met een bodemenergie-systeem.

U bent uiteraard ook van harte welkom om te sparren of iets vragen over warmte- en koudeopslag in de stand van het Gebruikersplatform Bodemenergie. Die vindt u in hal 5, standnummer B010.

Bodemenergie-uurtjee
Komt u op een van de andere dagen naar Vakbeurs Energie, dan kunt u eveneens deelnemen aan kennissessies. Onder het motto ‘Aardgas eruit, Bodemenergie erin’ kunt u het zogenoemde Bodemenergie-uurtje bijwonen. Dit vindt plaats op dinsdag en donderdag van 13.30 – 14.45 uur, in het theater Warmte & Elektriciteit in hal 5. Elke dag organiseert BodemenergieNL daar een mini-symposium.

Sprekers 9 oktober
Op dinsdag 9 oktober van 13.30 – 14.45 uur zijn er de volgende sprekers:
Sjoerd Zeijlemakers – Nederland gasloos in de praktijk
Beerd Volkers – Bodemenergie: Onzichtbaar, geluidloos, klein, hoogste rendement
Bob Bloemers – Aardgasvrij: de transitie van de bestaande bouw met bodemenergie.

Sprekers 10 oktober
Op donderdag 11 oktober van 13.30 – 14.45 uur zijn er de volgende sprekers:
Beerd Volkers – Bodemenergie: Onzichtbaar, geluidloos, klein, hoogste rendement
Henk Broekhuizen – Kwaliteitsborging Bodemenergie: van gas af met behoud van comfort
Jan-Maarten Elias – Van gasbel naar waterbel: de energietransitie versnelt dankzij circulariteit

Wilt u de beurs bezoeken, registreer dan hier via de site van Vakbeurs Energie 2018 voor een gratis entreebewijs.

Foto: Vakbeurs Energie