Gemeenten en provincies: workshops over de rol van bodemenergie in Transitievisie Warmte

Op dinsdag 9 juni organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie een workshop over ‘De rol van bodemenergie in Transitievisie Warmte van de gemeente’, bij de gemeente Katwijk. Deze workshop is de eerste in de reeks van workshops die op verschillende data in diverse provincies worden gegeven.

 

Regionale Energiestrategieën

De Regionale Energiestrategieën zijn in concept vastgesteld en gemeenten zijn druk in de weer om hun Transitievisie Warmte vorm te geven. U weet ongetwijfeld dat bodemenergie een enorme rol kan spelen bij het verduurzamen van de energievoorziening. Maar misschien hebt u nog veel vraagtekens bij de techniek, de exploitatie van het systeem of de benodigde vergunningen. Om u te informeren én enthousiasmeren, organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie in samenwerking met de Provincie deze zomer minimaal zes keer de gratis workshop ‘De rol van bodemenergie in de Transitievisie Warmte van uw gemeente’. De workshop wordt in verschillende provincies gehouden.

Leer over de toepassingen en voordelen van bodemenergie in uw provincie

Het platform organiseert de workshop, die één middag duurt, in goede samenwerking met de diverse provincies. Het programma wordt afgestemd op de provincie waar de workshop plaatsvindt en verschilt daardoor steeds enigszins. Deelnemers hebben na afloop van deze gratis workshop in elk geval een goed beeld wat bodemenergie is, waar je het kunt toepassen, waar het in de betreffende provincie naar tevredenheid wordt benut en welke subsidies er mogelijk zijn. De workshop geeft verder een antwoord op hoe bodemenergie op kleine schaal is toe te passen in nieuwbouwwijken en hoe men bodemenergie kan combineren met het benutten van koude en warmte uit oppervlaktewater.

Waar en wanneer

De eerste van deze workshops organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie in de provincie Zuid-Holland. Deze vindt plaats op dinsdag 9 juni van 12.30 tot 18.00 uur in de gemeente Katwijk en is relevant voor de regio Holland Rijnland.

Andere provincies waar de workshop wordt gegeven:

  • Gelderland
  • Noord-Brabant; locatie High Tech Campus Eindhoven
  • Noord-Holland; gemeente Zaanstad
  • Utrecht

In sommige provincies wordt de workshop ‘De rol van bodemenergie in de Transitievisie Warmte van uw gemeente’ twee keer georganiseerd, in verschillende steden. De workshops vinden allen plaats in juni, juli, september en oktober. Houd de agenda op onze website in de gaten voor de precieze locatie, data en het exacte programma (of schrijf u in voor onze nieuwsbrief).

Aanmelden

Voor de workshop ‘De rol van bodemenergie in de Transitievisie Warmte van uw gemeente’ op dinsdag 9 juni in Katwijk kunt u zich al aanmelden. De inhoud van deze workshop is toegespitst op de situatie van de regio Holland Rijnland.

Meld u hier aan voor deze workshop in Katwijk, deelname is gratis.

 

Klik hier voor het volledige programma

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Dick Westgeest. M: 0647067057.