Hogeschool Leiden op 17 oktober gastheer voor Op weg naar huis bijeenkomst

In 2015 werd Hogeschool Leiden uitgeroepen tot eerste klimaatneutrale hogeschool van Nederland. Hun bodemenergiesysteem draagt daar in grote mate aan bij. Op 17 oktober organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie bij Hogeschool Leiden een Op weg naar huis bijeenkomst. We bespreken onder meer hoe de hogeschool het beheer van zijn warmte- & koudeopslagsysteem (wko) organiseert. En welke meerwaarde de BRL 6000-21 certificering heeft voor Hogeschool Leiden én andere eindgebruikers.

Deze Op weg naar huis bijeenkomst draait om het thema ‘Certificering: onmisbaar voor kwaliteitsborging van wko-systeem’. De Op weg naar huis bijeenkomsten van Gebruikersplatform Bodemenergie zijn redelijk korte, maar diepgaande kennissessies over bodemenergiesystemen. Deelnemers doen kennis op via de presentaties, en ook via onderlinge discussie met andere eindgebruikers. We nodigen onze leden en andere geïnteresseerden van harte uit.

Duurzame hogeschool met wko
Deze woensdag 17 oktober geeft de Milieucoördinator bij Hogeschool Leiden een presentatie over de milieu- en duurzaamheidsvisie van de hogeschool. Vervolgens zal Henk van der Steen uitleggen hoe de hogeschool zijn wko-systeem onderhoudt, beheert en hoe zij de kennis borgen. Van der Steen is Coördinator technische zaken bij Hogeschool Leiden.

Profiteren van een beoordelingsrichtlijn
Ton Timmermans van Terratech geeft een presentatie over het ontstaan van beoordelingsrichtlijn BRL 6000-21. Daarin is het ontwerpen, installeren en beheren van bodemenergiesystemen wettelijk verankerd. Hij vertelt wat eindgebruikers hebben aan de BRL en hoe zij er meer profijt van kunnen hebben. Ook Rik Molenaar zal iets vertellen over de BRL 6000-21. Binnenkort komt er een gewijzigde versie van de richtlijn. Rik Molenaar (Techniplan Adviseurs) noemt de veranderingen en zal de voor- en nadelen duiden voor eindgebruikers.

Graag tot dan!
De Op weg naar huis bijeenkomsten zijn ideale gelegenheden om kennis op te doen én kennis met andere deelnemers te delen. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen € 150,-.

Hier kunt u het hele programma downloaden.

Via deze link kunt u zich inschrijven voor deze bijeenkomst.