Praten over bodemenergie met hoge temperaturen bij KWR

Komt u, voor u op woensdag 31 oktober naar huis rijdt, kennis opdoen bij onze Op weg naar huis bijeenkomst? De bijeenkomst vindt plaats bij het wateronderzoeksinstituut KWR in Nieuwegein.

U hoort onder andere hoe een modern gebouw met veel glas, zoals dat van de gastheer, goed te koelen en verwarmen is met een warmte- en koude-opvangsysteem. KWR zal ook ingaan op de interessante vraag: “Kunnen MTO/HTO bodemenergiesystemen voor een versnelling van de Nederlandse energietransitie zorgen?” Bodemenergiesystemen werken vooralsnog vooral met temperaturen beneden 25 °C. Ondergrondse warmteopslag bij middelhoge temperatuur (MTO, 30-60 °C) en hoge temperatuuropslag (HTO, > 60 °C) kent belangrijke technische en beleidsmatige uitdagingen, maar zeker ook voordelen voor de energietransitie.

Ervaringen uitwisselen
Na de presentaties kunt u uw ervaringen delen en problemen voorleggen aan collega-deskundigen. Groepsgewijs nemen deelnemers en sprekers plaats aan discussietafels om stellingen te bespreken. Samen legt u herkenbare thema’s rondom klimaatinstallaties met wko onder de loep.

Aanmelden
Zoals al onze bijeenkomsten, is ook deze bijeenkomst voor leden kosteloos. Niet-leden zijn voor € 150,– ook van harte welkom. Aanmelden voor dit evenement kan via de link op deze pagina. Het Gebruikersplatform Bodemenergie ziet u heel graag op woensdag 31 oktober in Nieuwegein!