Themabijeenkomst Bodemenergie en Warmtepompen – onmisbaar in de energietransitie!

Op donderdagmiddag 26 november 2020 houden wij weer een Themabijeenkomst over bodemenergie en warmtepompen in de energietransitie. Omdat de markt en de techniek van warmtepompen en die van bodemenergie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, organiseren BodemenergieNL en Vereniging Warmtepompen de Themabijeenkomst deze keer samen…

Interessant? Meld u dan nu hier aan!  Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Sprekers

Onder de deskundige leiding van Remco de Boer (o.a. van Studio Energie) zullen Sven ‘transitiepaden’ RingelbergRemko Zuidema (Aedes), Rokus Wijbrans (CarbonCapital Solutions) en Annemarie Costeris (NVDE) u meenemen langs de maatschappelijke, beleidsmatige en markt-aspecten van de energietransitie waarbinnen bodemenergie en warmtepompen hun rol aan het vergroten zijn.

Onderwerpen

Wat kunnen wij leren van de vorige transitie van kolen naar aardgas? Waarom willen woningcorporaties, per slot dé grote prospects, geen apparaten kopen maar verwarming en koeling met prestatiegarantie? Hoe kunnen we het makkelijker maken om volgende generaties thermische distributienetten met hybride bronnen en seizoensopslag op te zetten zonder vast te lopen in de implicaties van de warmtewet? Wat staat er (niet) op de rol in de Regionale EnergieStrategieën en de TransitieVisies Warmte (en koude)? En hoe ervaren ondernemers uit de bodemenergie– en warmtepompen-branche de uitwerking van het transitiebeleid en de beloftes in de échte markt?

Ook voor ú!

De beide brancheverenigingen verwelkomen nadrukkelijk ook collega-duurzame warmte/koude branches, de installatie- en de bouw-/renovatiesector voor een gemeenschappelijke duurzame warmte (en koude) agenda!

Wat gaan we doen?

We gaan digi-meeten! In verband met de coronarestricties kunnen wij elkaar helaas niet massaal ontmoeten. U kunt de Themabijeenkomst deze keer online bijwonen. We zouden u uiteraard liever fysiek ontmoeten, maar het grote voordeel van een online bijeenkomst is dat u het interactieve programma vanaf elke gewenste locatie kan volgen. Er zal alle ruimte zijn voor interactie.

Voorlopig programma

 13.30  start Themabijeenkomst met een introductie van dagvoorzitter Remco de Boer

13.40 13.55 Sven Ringelberg, Transitiepaden.NL
13.55 14.05 discussie
14.05 14.20 Remko Zuidema, Aedes
14.20 14.30 discussie
14.30 14.35 PAUZE
14.35 14.50 Rokus Wijbrands, Carbon Capital Solutions
14.50 15.00 discussie
15.00 15.15 Annemarie Costeris, NVDE
15.15 15.25 discussie

 

Aanmelden

Datum:               donderdag 26 november

Tijdstip:              van 13.30 tot 15.30 uur

Aanmelden:       meld u hier aan

Kosten:              deelname aan de bijeenkomst is gratis

Na uw aanmelding ontvangt u automatisch een bericht met een unieke code, waarmee u het online programma kunt volgen.

 

‹‹ TERUG NAAR OVERZICHT