Werk maken van schone energie als bedrijf, gemeente of provincie

Op donderdag 3 oktober organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie de workshop ‘De rol van bodemenergie bij de energietransitie’. Het Stadskantoor in Zwolle, dat gebruik maakt van bodemenergie, is het toneel van deze workshop. Met als voorbeeld de stad Zwolle en de provincie Overijssel, behandelt deze workshop de vraag: ‘Welke rol speelt bodemenergie voor bedrijven, gemeenten én provincies die werk willen maken van schone energie?’. De sprekers, afwisselend ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van bedrijven en overheden, geven daarop een glashelder antwoord.

Doelgroep
De workshop is uiteraard interessant voor eindgebruikers, maar vanwege het thema zeer zeker ook voor beleidsmedewerkers (o.a. energiecoördinatoren, energie-adviseurs), medewerkers bij de overheid (provincie en gemeente), en leidinggevenden van Technische en facilitaire Diensten.

Sprekers en programma
U hoort onder andere het verhaal van Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf, een bedrijf dat voorop wil lopen bij de realisatie van de klimaatdoelstellingen. Verder is onder meer aanwezig Monique Schuttebelt, wethouder Duurzaam in Gemeente Zwolle. Raymond Frank, ook van de gemeente Zwolle, vertelt hoe de stad richting een aardgasloze-toekomst gaat. En Jasper Lackin van de Provincie Overijssel vertelt over de Warmtevisie van de provincie, en hoe ze tot die visie komen.
Een bezichtiging van de klimaatinstallatie met bodemenergie van het Stadskantoor én een netwerkborrel zijn uiteraard onderdeel van het programma.

Aanmelden
Datum: 3 oktober
Tijd: 13.30 – 18.00
Locatie: Lübeckplein 1A, 8017 JZ Zwolle
Aanmelden voor de workshop kan hier via het inschrijfformulier. 

 

Concept Programma Workshop

‘De rol van bodemenergie bij de energietransitie

Ontvangst met koffie en thee
14.00
Opening – Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf
14.10
– Welkom door Monique Schuttebelt, Wethouder Duurzaam
– Ontwikkeling warmtevisie Provincie Overijssel. Aanpak Provincie Overijssel, Jasper Lackin
– Zwolle zonder aardgas. Raymond Frank, gemeente Zwolle.
15.05
Pauze
15.30
– Bodemenergie bij de energietransitie door Ad van Bokhoven KWA WKO-
– Systemen en Saskia Hagendoorn Hydreco Geomec geothermie.
16.15
Pilotproject, exploitatie WKO stadhuis en 4 andere gebouwen, Beerd Volkers, Duratherm, en Age Bootsma, eindgebruiker gemeente Zwolle.
16.40
Plenaire discussie aantal stellingen en vragen; Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf.
17.00
Afsluiten en netwerkborrel / Bezichtiging Bodemenergiesysteem van de gemeente Zwolle voor de liefhebbers; De rondleiding wordt verzorgd door Age Bootsma.
18.00
Einde