Aanmelding kandidaten WKO Duurzaamheid Award 2018

We kunnen het intussen een jaarlijkse traditie noemen: tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie reiken we de WKO Duurzaamheid Award uit. Deze award gaat elk jaar naar een inspirerende eindgebruiker die uitzonderlijke inspanningen levert of heeft geleverd om een wko-systeem te optimaliseren.

Door de award uit te reiken, zet het Gebruikersplatform Bodemenergie ambassadeurs van bodemenergie in het zonnetje. Daarom horen we heel graag of u iemand weet die zijn best doen om bodemenergie op de kaart te zetten. Dus kent u een eindgebruiker die de WKO Duurzaamheid Award 2018 moet winnen? Stuurt u dan zijn of haar naam, telefoonnummer en de locatie van de wko-installatie naar info@gebruikersplatformbodemenergie.nl. Geeft u ons een korte uitleg waarom die wko-eindgebruiker zo bijzonder is? Onder andere horen we graag wat hij of zij doet om kennis rondom bodemenergie uit te dragen. We kijken uit naar uw suggesties!

Winnaar 2017
Vorig jaar ging de award naar Fréderique Houben. Zij is taakgroephoofd en programmamanager Energie bij de Universiteit Utrecht. Door onder andere de inzet van Houben, wordt het bodemenergiesysteem bij de universiteit een van de grote systemen in Nederland. Immers, individuele wko-systemen zijn daar hydraulisch en energetisch gekoppeld. Daardoor is de capaciteit van het energiesysteem sterk vergroot.

Voetafdruk verkleinen
Jacqueline Cramer reikte de award vorig jaar uit. Cramer is hoogleraar Duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en ambassadeur circulaire economie. Tijdens de waard-uitreiking vertelde Jacqueline Cramer nog eens hoe belangrijk het is dat we de ecologische voetafdruk samen omlaag brengen.

Hier kunt u meer lezen over de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award 2017 .

Foto: Fréderique Houben ontvangt de award van Jacqueline Cramer